Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
Arcos De La Frontera
Arcos De La Frontera Carmona Iznájar Medina Sidonia Olvera (avond) Olvera Osuna Setenil De Las Bodegas Ubrique Vejer De La Frontera 2 Vejer De La Frontera Zahara De La Sierra Zuheros Grazalema Arcos De La Frontera (uitzicht) Setenil De Las Bodegas (rotsen)

De Pueblos Blancos oftewel de Witte Dorpen zijn een bekende toeristenattractie in Andalusië geworden en daar is een goede reden voor. De vaak prachtig gelegen dorpen hebben vanaf de heuveltop waar ze zich bevinden fantastische panoramische uitzichten en de straten zijn doordrongen van geschiedenis.

De Witte Dorpen zijn ontstaan nadat de Reconquista of herovering van Spanje begon in de dertiende eeuw nadat de Mooren tussen de achtste en vijftiende eeuw het land regeerden. Moorse boeren vluchtten weg uit de gebieden die door de Cristenen werden heroverd en bouwden in de bergen hun huizen die men wit schilderde. De huizen hadden dikke muren en kleine ramen met de nu typische schoorstenen.

Gedurende vele jaren lagen veel witte dorpen er verlaten bij maar de laatste tientallen jaren zijn de dorpen steeds mooier aan het worden. Uiteraard heeft het toerisme hier ook een invloed op gehad, de Pueblos Blancos worden immers veel bezocht. In deze fotogalerij kun je de witte dorpen van de provincies Cádiz, Córdoba en Sevilla zien. Die van de provincie Málaga, Granada en Almería komen een andere keer aan bod.

Mocht je een keer tijd hebben en met de eigen/huur auto willen rondrijden in de omgeving van de witte dorpen en daarbij verblijven in uitstekende hotels, bezoek dan eens de website van AutoreisWinkel.nl. Hier vind je niet alleen autorondreizen door Andalusië maar door heel Spanje – http://www.autoreiswinkel.nl


Bron: Redactie | Foto’s: Stock

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!