Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
Dorpen Op Heuvels – Algatocín (Málaga)
Dorpen Op Heuvels – Algatocín (Málaga) Dorpen Op Heuvels – Casares (Malaga) Dorpen Op Heuvels – Castellfullit De La Roca (Gerona) Dorpen Op Heuvels – Cehegín (Murcia) Dorpen Op Heuvels – Cuenca (Castilla La Mancha) Dorpen Op Heuvels – Deià (Mallorca) Dorpen Op Heuvels – La Iruela (Jaén) Dorpen Op Heuvels – Lastres (Asturie) Dorpen Op Heuvels – Liétor (Albacete) Dorpen Op Heuvels – Mojacar (Almería) Dorpen Op Heuvels – Morella (Castellón) Dorpen Op Heuvels – Olvera (Cádiz) Dorpen Op Heuvels – Peñiscola (Castellon) Dorpen Op Heuvels – Ronda (Malaga) Dorpen Op Heuvels – Salobreña (Granada) Dorpen Op Heuvels – San Andrés (Tenerife) Dorpen Op Heuvels – Segura De La Sierra (Jaén) Dorpen Op Heuvels – Siurana (Tarragona) Dorpen Op Heuvels – Vejer De La Frontera (Cádiz) Dorpen Op Heuvels – Vélez Blanco (Almería)

Je hebt ze vast wel eens gezien tijdens je bezoek aan Spanje, die dorpen gelegen op heuvels waarbij men prachtige vergezichten kan hebben vanuit een dorp. Er zijn in Spanje veel dorpen die gelegen zijn aan de rand van een heuvel met huizen en kerken die gebouwd zijn op diezelfde heuvel.

In vroegere tijden werd dit gedaan vanwege de veiligheid want een dorp gelegen op een heuvel was makkelijker te beschermen. In deze tijd is dat niet meer zo belangrijk maar de prachtig gelegen dorpen zijn nu wel toeristische trekpleisters geworden. Het is vaak prachtig om richting een op een heuvel gelegen dorp te rijden en dan door de straten en smalle steegjes te lopen op zoek naar die heerlijke Spaanse hoekjes en mooie vergezichten.

Geniet van deze fotogalerij van wellicht wel de mooiste op heuvels gelegen dorpen van Spanje. Als je op de foto klikt wordt deze groter vertoond en zie je tevens de omschrijving van de foto links bovenin.

Dit artikel heeft 2 Reacties

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!