Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
Mérida Extremaduura – Foto Traveler.es
Mérida Extremaduura – Foto Traveler.es Alcázar De Segovia (Segovia Castle), Spain Avila (Castilla Y León) Baeza (Jaén) Cáceres, Extremadura Catedral De Burgos, Burgos Castilla Y Léon, Spain. Photo By Marc (flickr.com) Córdoba – Mezquita (foto Stock) Dorpen Op Heuvels – Cuenca (Castilla La Mancha) Eivisa, Ibiza. Balearen El Escorial, Madrid Granada, Andalusië Grotten Van Altamira, Cantabrië Katedraal En Oude Centrum, Salamanca Palacio Aljaferia (Mudejár Stijl), Zaragoza Parque Güell, Barcelona – Foto Elia Locardi DCIM100GOPROG0010806. Real Alcazar Sevilla – Foto Traveler.es Sagrada Familia, Barcelona San Cristobal De La Laguna, Tenerife – Foto Ondrej Huk (500px.com) Santa María Del Naranco, Oviedo. Asturië – Foto Joseba Herrero (500px.com) Santiago De Compostela – Galicië Toledo, Castilla La Mancha Torre De Hercules, A Coruña. Galicië – Foto TravelNast

Spanje is een van de wereldlanden waar de meeste UNESCO monumenten te vinden zijn. Op het moment van schrijven heeft Spanje 44 monumenten op de lijst van beschermde monumenten en natuurgebieden. Spanje staat met dat aantal net achter Italië die 49 monumenten heeft en China met 45 monumenten op de derde plaats op de wereldranglijst.

Spanje staat vol met bouwwerken die de moeite waard zijn om te bezoeken en daarom hierboven een kort fotografisch overzicht. Wellicht heb je deze monumenten zoals het Alhambra, het klooster van Poblet, de Mezquita in Córdoba of de plaatsen Úbeda en Baeza wel eens bezocht en zijn de foto’s erg herkenbaar. Nu heeft de redactie van WikiSpanje ook al veel monumenten van UNESCO gezien maar is er iemand die ze allemaal heeft bekeken?

TIP: Wil je weten welke 44 monumenten en natuurgebieden benoemt zijn door UNESCO? Bekijk dan eens deze lijst op de officiële website van Unesco, daar staan ze allemaal omschreven met kaart, extra foto’s en video’s.


Bron: Redactie | Foto’s: Stock

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!