Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
Alquezar, Huesca (Aragon)
Alquezar, Huesca (Aragon) Ainsa, Huesca (Aragon) Albarracín, Teruel (Aragon) Ávila (Castilla Y León) Baeza, Jaén (Andalusië) Besalú, Girona (Catalonië) Cáceres (Extremadura) Morella, Castellón (Comunidad Valenciana) Olite (Navarra) Peñafiel, Valladolid (castilla Y León) Peratallada, Girona (Catalonië) Ronda, Málaga (Andalusië) Santillana De Mar (Cantabrië) Siguënza (Guadalajara) Sos Del Rey Católico (Aragon) Toledo (Castilla La Mancha) Tossa De Mar, Girona (Catalonië) Valderrobres, Teruel (Aragon) Valldemosa (Mallorca)

Spanje telt ontelbare bezienswaardigheden zoals monumenten, gebouwen of prachtige natuur. Er zijn echter van die dorpen die in zijn geheel gezien kunnen worden als een bezienswaardigheid, met name dan die oude straten en prachtige pleintjes waar je voor even kunt terug dromen naar vervlogen tijden.

Spanje heeft een rijke geschiedenis en het is geen geheim dat het land veel middeleeuwse dorpen kent. Dorpen uit vervlogen tijden waarbij men, al lopend door de smalle straten en steegjes, dat oude gevoel voor even terugkrijgt. Het is zeker niet makkelijk om een lijst van mooiste middeleeuwse dorpen samen te stellen en ongetwijfeld zullen we er wel een of meer vergeten zijn.

Heb je nog tips of ideeën, laat het ons weten dan komt er wellicht wel een deel 2 van de lijst met de mooiste middeleeuwse dorpen van Spanje.

Je kunt op de grote foto’s hierboven klikken om de foto’s in het groot te bekijken, dan verschijnen ook de namen van de dorpen.


Bron: Redactie | Foto’s: Stock

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!