Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
Lente 1
Lente 1 Lente 2 Lente 3 Lente 4 Lente 5 Lente 6 Lente 7 Lente 8 Lente 9 Lente 10 Lente 11 Lente 12 Lente 13 Lente 14 Lente 16 Lente 17 Lente 18 Lente 19 Lente 20

Op 20 maart is de lente officieel om 11.28 uur begonnen (10.28 uur op de Canarische Eilanden). Een periode van het jaar waar veel mensen naar uitgekeken hebben en welke dan eindelijk is gekomen. De lente zal dit jaar precies 92 dagen, iets meer dan 3 maanden dus, gaan duren voordat de zomer op 21 juni zal beginnen. Slechts 5 dagen nadat de lente is begonnen wordt in de nacht van 25 op 26 maart tevens de klok een uur vooruit gezet naar de zomertijd.

In het Spaans heet de lente “primavera” wat opgedeeld kan worden in “prima” en “vera” wat letterlijk “el buen tiempo” of goed weer betekent, een van de vier jaargetijden die samen met de winter, zomer en herfst een jaar rond maken. In het Nederlands is het woord “lente” een oude afleiding van “lang” en heeft het betrekking op het lengen van de dagen. Veel mensen houden van de lente omdat het lijkt dat alles weer enigszins tot leven komt en de lente wordt vaak samen met de herfst als beste jaargetijden gezien om het dan minder drukke Spanje te bezoeken.

Dit artikel heeft 2 Reacties

  1. Mag er een categorie…..De spaanse taal of educatie …….bijkomen?
    Dan vindt men dat gemakkelijker.
    Velen zijn geïnteresseerd daarin!
    Met dank!

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!