skip to Main Content
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats

Zoals elk jaar maakt de Loteria Nacional een mooie en soms emotionele video voor de promotie van de Kertsloterij in Spanje, de grootste van het land en een van de grootste van Europa. Vorig jaar had men een emotionele video gemaakt en ook dit jaar doet men dit dunnetjes over maar dan in de vorm van een animatiefilm met Justino in de hoofdrol.

Justino is een nachtbewaker in een mannequin poppen fabriek. Het werk is saai en aangezien hij tijdens de nachtelijke uren nooit samen met zijn collega’s werkt maakt hij er maar het mooiste van. Als eerste maakt hij foto’s met de mannequin poppen, speelt hij voetbal met ze en ziet hij ze een beetje als mensen. Langzaamaan echter gaat hij de poppen neerzetten overal in de fabriek om zo zijn collega’s aan het lachen te krijgen.

Dat doet hij goed en zijn collega’s waarderen dit enorm maar zeggen dat nooit. Zoals in veel Spaanse bedrijven doen ook de arbeiders van de fabriek mee met de Kerstloterij en schrijven ze hun namen op een papiertje. Tot ieders verbazing winnen ze de loterij en wordt dat in de kranten gezet. Justino ziet dat en is een beetje triest aangezien zijn collega’s, die hij bijna nooit ziet, de loterij hebben gewonnen maar hij niet heeft meegespeeld. Dat veranderd echter als hij naar zijn werk gaat en uit de lift stapt waar hij begroet wordt door een mannequinpop met een loterijticket in zijn handen. Meteen wordt hij verrast door zijn collega’s met champagne en een feestje … zij hadden Justino namelijk ook op de lijst gezet.


De Loteria Nacional heeft er dit jaar echt werk van gemaakt met de leuke en emotionele video maar daarnaast ook een speciale website, een Facebookpagina en zelfs een Instagram account voor Justino, de bewaker. De campagne is ook dit jaar weer god en professioneel begonnen, nu nog loten kopen.

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!

Back To Top