skip to Main Content
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats

Hoe het allemaal begon met B&B Dios está Bien in Peñiscola

Wie wil er nou niet genieten van het echte Spaanse leven tijdens de vakantie. Wel…. dat kan nu in het charmante B&B hostel Dios está bien in het centrum van de historische Peñiscola dat tussen Barcelona en Valencia ligt. U kunt verblijven in een van de mooie rustieke kamers en genieten van het echte Spanje, tapas, zon, zee en mooie schone brede stranden.

Maar om dit te realiseren voor mijzelf en mijn gasten ben ik Guido Buitenhuis 7 jaar geleden vertrokken naar Spanje om mijn droom te gaan verwezenlijken en ben op zoek gegaan naar een echt Spaanse locatie aan zee, na een lange zoektocht vond ik dat van de Spaanse kust niet veel Spaans meer over was tot ik per toeval de afslag Peñiscola op de snelweg nam en tot mijn grote verbazing een schitterend pittoresk dorpje zag liggen met als centraal punt, een kasteel dat op een rots staat die recht uit zee omhoog rijst met daar omheen een dorp gebouwd waar nog echt het Spaanse leven geleefd word.

Peñiscola … een vissersdorp met vele authentieke Spaanse tapas en lokale vis restaurantjes en met een grote culturele historie die in bijna ieder straatje nog duidelijk aanwezig is.

Toen ik wat meer onderzoek deed naar Peñiscola en kwam er achter dat Peñiscola een lange historie heeft dat terug gaat tot Carthagers ver voor de Romeinen, het heeft een zeer strategische waarde gehad door de eeuwen heen. Paus Benedictus XIII zetelde hier in 1411 waardoor het voor de Spanjaarden een erg belangrijke locatie was. Inmiddels is het, voor de Spanjaarden de meest bekende vakantie locatie geworden Heden en verleden ontmoeten elkaar hier en dat is voor velen, alsook voor mij een onweerstaanbare combinatie.

Na enkele malen te zijn terug gekeerd heb ik besloten om hier op zoek te gaan naar een locatie die geschikt zou kunnen zijn voor mijn ideeën, en midden in het centrum, twintig meter van de ingang van het kasteel en de kerk vond ik een ruïne dat al meer dan 150 jaar leeg stond en na vele uren praten met de 12 eigenaren (jawel 12!!) kwamen we er uit en de bouw van mijn droom kon beginnen.

En toen begon het pas echt met allereerst, de aanvraag van de bouwvergunning!!!! Mijn ideeën uitgewerkt met behulp van een architect en vervolgens werd het plan ingeleverd bij de gemeente. Ik heb er even op moeten wachten, achttien volle maanden om precies te zijn! Peñiscola is een monumentaal dorp is en dan moeten er velen over nadenken en uiteindelijk beslissen over wat er nu eigenlijk wel en niet mag. Er kwam zelfs een archeologisch onderzoek aan te pas maar na veel heen en weer gepraat, kreeg ik toch mijn felbegeerde vergunning.

Wat er volgde waren allereerst zes weken van ontruimen, een maand lang rots weg hakken, vloeren en trappen storten, indelingen maken, alle leidingen, afvoeren en elektra aanleggen, de gevel en de binnenkant stukadoren, balkons maken, deuren plaatsen en schilderen. Ik heb daar ruim 3 jaar over gedaan en ruim 90% alleen gedaan.

Maar dan … ja, dan komt het leukste werk, het inrichten. Wat heb ik dit meet veel liefde en plezier gedaan en dusdanig dat alle originele details bewaard zijn gebleven.

Het was een enorm avontuur en heb er geen seconde spijt van gehad. Als ik de hartverwarmende reacties hoor en lees op verschillende beoordeling-sites zoals booking.com, trivago, tripadvisor en mijn eigen website voel ik mijzelf een gelukkig mens.

Door al mijn inspanningen en enthousiasme is het een erg mooi en gezellig hostel B&B geworden, compleet met bijbehorende espresso bar waar ik elke dag verse koffie brand. Het is heerlijk om mijn gasten tijdens hun verblijf in Dios está Bien zoveel naar hun zin te maken.

Iedereen is van harte welkom om van al het moois dat Peñiscola te bieden heeft te komen genieten en in een van de mooie kamers te verblijven.

Ik hoop jullie gauw te zien.

GROETEN UIT PEÑISCOLA

Website: http://www.diosestabien.com

Email: diosestabien@live.nl

Bron: SpanjeVandaag | Auteur: Ingezonden | Foto’s: Stock

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!

Back To Top
×Close Zoeken
Zoeken