skip to Main Content
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
Ziektekosten- En Auto Verzekeringen In Spanje

Ziektekosten- en Auto Verzekeringen in Spanje

Net als in Nederland en België is het ook in Spanje belangrijk om een goede dekking te hebben, want er kan altijd iets gebeuren en het hoeft niet eens direct uw schuld te zijn. Omdat elke individuele situatie anders is, is een verzekering zeer persoonlijk. Ga dus voor uzelf na welke verzekering voor u goed zou zijn en bekijk de voorwaarden. Het is altijd goed om verschillende offertes te vergelijken en te zien waarom de premie van verzekering A hoger of lager is dan bij verzekering B. Kijk wat er is inbegrepen of juist wordt uitgesloten en bepaal wat voor ú belangrijk is.

Ziektekostenverzekering

In Spanje kent men de Seguridad Social, maar u kunt ook een particuliere zorgverzekering afsluiten. Een dergelijke particuliere verzekering heeft een aantal voordelen, zoals kortere wachttijden, vrije keuze van artsen en bredere dekking voor behandelingen die via de Seguridad Social niet inbegrepen zijn. Nadeel is dat de maatschappijen, die dergelijke verzekeringen aanbieden, patiënten mogen weigeren op basis van gezondheid of leeftijd. Zodoende zou het interessant kunnen zijn om op papier in Nederland en België te blijven wonen wanneer u een ‘medisch verleden’ heeft…

Autoverzekering

No-claim kortingen worden door Spaanse verzekeringsmaatschappijen bijna nooit overgenomen. Dit komt omdat men vanuit Spanje niet kan controleren welke schade er in Nederland of België geclaimd is. De statistieken vallen voor Nederlandse en Belgische bestuurders echter gunstig uit. Omdat gebleken is, dat zij weinig brokken maken, kan er een hogere korting op de premie voor een autoverzekering bedongen worden.

Bekijk de video over dit thema op de website van Onderweg naar Spanje.

Bron: Onderweg naar Spanje | Auteur: Claus van Mierlo | Foto’s: Stock

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Geachte, reeds meer dan 20 jaar ben ik werkzaam in de Spaanse verzekeringssektor, vandaar deze opmerkingen. Hele wat maatschappijen in Spanje aanvaarden WEL de bonus uit het thuisland. Sommigen vragen wel een attest afgeleverd dr de betrokken maatschappij in het thuisland, andere aanvaarden het eenvoudigweg zonder. (CASER/Achmea)

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!

Back To Top
×Close search
Zoeken