skip to Main Content
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
De Bekendste Winkelstraten Van Spanje Om De Kerstinkopen Te Doen
Foto: Zoomnews

De bekendste winkelstraten van Spanje om de kerstinkopen te doen

Kerstmis komt eraan en de straten in de grote (en kleine) Spaanse steden zijn weer verlicht met miljoenen leds (de echte lampen zie je steeds minder) om het weer gezellig te maken voor het winkelpubliek. Er zijn echter heel veel plaatsen in Spanje waar men goed kan kerstshoppen. Al kiezen steeds meer Spanjaarden zelf voor de grote overdekte winkelcentra, toch is het nog behoorlijk druk rond kersttijd in de volgende bekende straten van Spanje. Oh ja, als je toch de kerstinkopen gaat doen, vergeet dan niet deze kerstmarkten te bezoeken.

Madrid - Calle Preciados Foto: Barriosdemadrid

Madrid – Calle Preciados – Foto: Barriosdemadrid

Madrid

In de hoofdstad van Spanje Madrid is de Calle Preciados wellicht de bekendste winkelstraat. Het is langs deze straat namelijk onmogelijk om niet een winkel van een van de bekende kledingmerken tegen te komen maar daarnaast ook die kleine schoenmaker of andere kleinere historische speciaalzaken. Begin je wandeling vanaf het middelpunt van de stad (en Spanje) de Puerta del Sol om zo van de ene verbazing in de andere te vallen.

Barcelona - Portal de Angel - Foto: Mundoxdescubrir

Barcelona – Portal de Angel – Foto: Mundoxdescubrir

Barcelona

In Barcelona zijn, net zoals in Madrid, veel winkelstraten maar een van de drukste is wellicht wel de Portal de Angel straat die van de Plaza Catalunya naar de Plaza Nova voor de Kathedraal loopt. Deze winkelstraat staat bekend in Spanje als die van de hoogste huren voor winkelpanden maar tegelijkertijd ook als die straat waar alles te koop is. Van El Corte Inglés naar Zara, Mango, stropdassen en andere winkels. De straat loopt paralel aan de bekende Ramblas dus op de terugweg kun je misschien even langs deze bekende wandelpromenade lopen. Een andere bekende winkelstraat is de Passeig de Gracia maar dat is voor de wat dikkere portefeuilles (maar toch leuk om te zien).

Málaga - Calle Larios - Foto: Youtube

Málaga – Calle Larios – Foto: Youtube

Málaga

In Málaga is de bekendste winkelstraat uiteraard de mooie Calle Marqués de Larios die van de kust naar het centrum van de stad loopt. Langs deze mooie en statige winkelstraat zijn alle grote en kleine kledingmerken te vinden en ook in de zijstraatjes zijn veel leuke winkels te bekijken. Deze winkelstraat kan wel de slagader van Málaga genoemd worden, niet alleen vanwege de bekendheid als winkelstraat maar ook als die straat waar de Semana Santa en de Feria de Málaga gevierd worden.

Valencia - Calle Colon - Foto: Turisvalencia

Valencia – Calle Colon – Foto: Turisvalencia

Valencia

Het gezellige en kleinere centrum van de stad Valencia heeft vele winkelstraten maar de bekendste is ongetwijfelde de Calle Colón. Deze straat loopt als een ruggenwervel door het commercieel hart van de stad en er is van alles te koop. Het mooie van deze winkelstraat is dat er vrijheid van openingsuren is dus de winkels zijn ook allemaal op zondag open. Het is tevens een erg toeristische straat dus wellicht hoor je meer Engels of Nederlands dan Spaans op straat.

Granada - Calle Mesones - Foto: Granadaandaluza.blogspot

Granada – Calle Mesones – Foto: Granadaandaluza.blogspot

Granada

In Granada is het ook goed shoppen en de bekendste straat is de Calle Mesones. Hier zijn alle bekende winkelketens te vinden die samen met de nog kleinere winkels het winkelpubliek met hun kerstinkopen helpen. Deze winkelstraat is rond kerstmis altijd mooi verlicht en uiteraard moet men een bezoek aan Granada combineren met het bezoeken van de tapas bars om even te rusten van het winkelgeweld. En ja, als je er toch bent, waarom niet even skiën in de Sierra Nevada.

Bilbao - Foto: Wanderworld

Bilbao – Foto: Wanderworld

Bilbao

Mocht je in het noorden van het land wonen of op bezoek zijn, in Bilbao in de winkelstraat de Calle Gran Via Don Diego López de Haro. Een lange naam voor een historische winkelstraat met mooie oude gebouwen maar tegelijkertijd met veel moderne en oudere winkels. De straat begint op de Plaza Circular en loopt tot aan de Plaza Fredirico Moyúa. Ben je toch in Bilboa, dan mag een bezoekje aan het Guggenheim uiteraard niet ontbreken. En ja, die barretjes met de overheerlijke Pintxos lokken je zo naar binnen voor een (of meerdere) rustmomenten.

Er zijn uiteraard nog vele andere steden te bedenken maar dan wordt het verhaal wel erg lang. De hierboven vermeldde winkelstraten zijn in ieder geval de bekendste van het land en leuk om eens te bezoeken, niet alleen met Kerst maar eigenlijk het hele jaar door. En vergeet niet die gezellige Spaanse kerstmarkten te bezoeken die in onze Special worden omschreven.

Bron: SpanjeVandaag | Auteur: Remco Stoffer | Foto’s: Stock

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!

Back To Top
×Close search
Zoeken