skip to Main Content
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
Nederland Gezien Door Spaanse Ogen Met Dit ABC

Nederland gezien door Spaanse ogen met dit ABC

‘Het alfabet van de Nederlanders’ heet het artikel op een website voor Spaanstalige inwoners van Nederland. Dit biedt een overzicht van wat expats uit onder meer Spanje en Zuid-Amerika zien als typisch Nederlands. Alle zaken waar wij Nederlanders bekend om staan over de grens zijn vermeld. Het is leuk om te zien hoeveel zaken met eten te maken hebben.

Zo worden, met hier en daar wat spelfouten en afwisselend in het Spaans en Nederlands, achtereenvolgens appelflappen, appeltaart, haring, bitterballen, boerenkool, kroketten, stamppot en nog veel meer typische zaken uit de Nederlandse keuken omschreven in het Spaans. En aangekomen bij de H wordt van de Hema de beroemde HEMA-worst van harte aangeraden.

Bij de letter G aangekomen lezen we niet alleen over de uitspraak van deze voor buitenlanders vaak gecompliceerde letter en het gay-huwelijk, maar ook over ‘gezellig’. Dit vaak lastig letterlijk in een andere taal te vertalen woord, wordt hier in het Spaans omschreven als ‘agradable’, ‘amigable’ en ‘acogedor’. De conclusie luidt dat je alles waar je een goed gevoel van krijgt ‘gezellig’ kunt noemen.

KLIK HIER VOOR DE WEBSITE

Voor meer aspecten van de Nederlandse cultuur gezien door Spaanstalige ogen, klik hier en bekijk de website van “El ABC de los holandeses” op Nuestra Holanda.

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!

Back To Top
×Close search
Zoeken