skip to Main Content
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats

Ondergelopen dorp

In augustus enkele jaren geleden bezochten we de Rioja, behalve vrienden bezochten we ook een indrukwekkende grot in de buurt van Villoslada de Cameros aan de N111 de prachtige bergweg tussen de hoofdstad van de Rioja Logroño en Soria. Halverwege Logroño en Villanueva de Cameros een prachtige berg overgereden tot boven de boomgrens, bijna een buitenaardse belevenis, maanachtig, alleen stenen en rotsen. Een oude rivier meandert door miljoenen jaren uitgesleten rots, volgens kenners die er geweest zijn lijkt het als 2 druppels water op de Grand Canyon in America.

In Haro de wijnstreek bij uitstek ons vergaapt aan de enorme wijnpaleizen, de één nog imposanter dan de ander. Sommige herbergen een hotel met mogelijkheden om een sauna van uitgeperste druivenpitten te ondergaan, andere zijn de kantoren van exporterende wijnboeren, gevestigd in een wijnvat XXXXXL van 40 meter hoog.

In Logroño waar in augustus de Nederlandse en Belgische kentekenplaten op de vingers van 1 hand te tellen zijn, hebben we de Tapas straat bij uitstek bezocht. De bijnaam van deze straat luidt: Calle de Elephantes……als bezoekers enkele tapas bars bezocht hebben, en overal een bijpassend wijntje voor € 0,50 tot € 1,50 per glas gedronken hebben, beweeg je na 4 of 5 tapas zoals de slurf van een olifant, van links naar rechts!

Eveneens in dit mooie en ongerepte deel van Spanje, kwamen we een dorp tegen waarvan de inwoners gedwongen werden om in 1954 hun huis en haard te verlaten door de komst van een stuwmeer. Alles wat gemetseld was staat er nog, kerken, bruggen en huizen. De ramen en deuren werden toen meegenomen voor de bouw van nieuwe huizen. Zelfs bomen uit 1954 die tot enkele jaren geleden onder water hebben gestaan zijn door gebrek aan zuurstof een soort van gemummificeerd. Een heel bijzondere gewaarwording!

Volgende keer waarom we in Spanje zijn gaan wonen.
Met vriendelijke groet René van Dillen
www.villasol.nl

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!

Back To Top
×Close search
Zoeken