skip to Main Content
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
Al 27 Jaar  (vakantie ) In Spanje

Al 27 jaar (vakantie ) in Spanje

Het is voor het eerst dat ik een verhaal schrijf op wikispanje.nl dus zal ik me eerste maar eens voorstellen. Mijn naam is Herman Keeler, geboren 21 december 1966 in Enschede , Nederland. 27 jaar geleden ben ik op avontuur naar Spanje evertrokken. In eerste instantie naar de badplaats Calella in Catalonië.

Puur met het idee om te proberen mijn eigen kost te verdienen door het zoeken met werkzaamheden in de hotel zone. Dat lukte, na enkele weken vond ik een leuke baan als D.J bij een hotelketen, elke avond plaatsjes draaien bij ofwel het zwembad van een hotel of in een grote zaal. Een beetje antertaining erbij. U kent het wel, een mis of misterverkiezing, een stioelendans, afijn. zo ging de eerste 6 maanden door het leven in Spanje.

Intussen leerde ik die zomer mijn vrouw Angeles daar ook kennen. Aan het eind van de zomer ( beter gezegd al herfst) vertrok ik opnieuw naar Enschede met een tas vol mooie verhalen.

Diezelfde winter vertrok ik opnieuw naar Spanje maar dit keer naar het zuiden naar Andalusie, naar het boerendorp midden tussen de olijfbomen en bergen in Hartje Andalusie.

Daar leerde ik een heel, heel ander Spanje kennen. Spanjaarden die nog nooit een buitenlander hadden gezien en in die periode moest ik zelf persoonlijk nog aan het bankperssoneel uitleggen hoe ze geld konden overmaken naar het buitenland. Vergeet u niet dat 27 jaar geleden zo goed als geen spanjaard andere talen beheersde dan alleen het spaanse en dat internet nog net niet bestond, ook hadden we naturlijk de euro nog niet !

Ook leerde ik daar in Andalusie en nieuw vak, olijven oogsten, olijfbomen snoeien, het land bewerken tracker rijden en primatief de winter doorkomen in huizen waar gen c.v. aanwezig is ( was) ( tegenwoordig wel).

11 jaar lang zijn Angeles en ik elke zomer opnieuw naar de badplaats Calella geweest om daar te werken, in die 11 jaar dat we dat deden zijn we getrouwd, en kregen ook al een dochter. Na 11 jaar zijn we tenslotte ons voor vast in Andalusie gaan vestigen, in de provincie Jaen. We bouwden daar ons huis en kochten olijfboomgaarden, een tracker en alles wat er bij hoort om de olijfbomen en het land te bewerken en te oogsten.

Toen 15 jaar geleden zijn we ook begonnen met ons huidige bedrijf, enwel een verhuurbedrijf van vakantiehuizen in Andalusie. We begonnen met het kopen van een oude boerderij net achter ons huis en na een restauratie van een jaar konden we tros al een pauw ons eerste vakantiehuis / vakantieboerderij openen.

Er ging voor ons een nieuwe wereld open, vooral de werld van het internet. Dat was voor ons helemaal nieuw. Dus op les, op internet les tussen allemaal andere al op leeftijd zijnde mensen die ook niet met het internet waren opgegroeid. intussen kunnen we de weg aardig vinden op het net en hebben we na een stroefe eerste jaar een tweede huis gekocht. weer een oude boerderij, veel heel veel retauratiewerk. maar na 8 maanden hard werken ook klaar voor de verhuur. Intussen hebben we na 15 jaar al 8 vakantiehuizen, allemaal in hartje andalusie en voorzien van en zwembad.

Dit bericht ter kennismaking in de toekomst zal ik allerlei leuke verhalen gaan schrijven over de lokaties die u in andalusie kunt verkennen waar ik zelf ook ben geweest.

Meer informatie kun je lezen op de website van Welkom in Andalusië.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Wij zijn al enkele keren bij Herman en Angela op vakantie geweest en het was steeds super leuk, nooit een dag verveeld. Zowel tijdens de zomer maanden als in de paasvakantie. Paasvakantie is trouwens ideaal om Granada en Cordoba te bezoeken, minder warm en minder toeristen om de bekende trekpleisters zoals het Alhambra of Misquita te bezichtigen.
    Als je Spanje anders wil zien en leren kennen, is dit zeker een aardig begin.

  2. Mooi verhaal. Je zou een boek moeten schrijven. En ja……. het is een ideale plek om het echte Spanje te leren kennen. Mogelijkheden genoeg in de omgeving en daarbij een prachtig verblijf.

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!

Back To Top
×Close search
Zoeken