skip to Main Content
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
Kort Overzicht Van Nederlandse Winkels In Spanje

Kort overzicht van Nederlandse winkels in Spanje

Normaal gesproken zegt men altijd dat een buitenlander die zich in een ander land gaat vestigen zich aan de gewoontes en gebruiken van dat land moet aanpassen. In de meeste gevallen (maar lang niet alle) gebeurt dat ook en passen de Nederlanders zich aan het leven in Spanje aan. Maar er zijn van die momenten dat je even geen zin hebt in het Spaanse eten of de Spaanse producten en dat je voor even terug wilt naar dat oude vertrouwde thuisland. Gelukkig zijn er diverse winkels in Spanje die Nederlandse producten aanbieden. Hierbij een kort overzicht.

Wonen en leven in Spanje kan in principe pas echt als je jezelf aanpast aan de cultuur en gewoontes van het land. Dat wil dus zeggen, rekening houden met sluitingstijden van winkels en kantoren, het pas laat eten, tussen de middag de warme maaltijd nuttigen, Spaanse televisie kijken en naar de Spaanse winkels gaan. Soms heb je echter net even zin in iets Nederlands zoals krentenbollen, ontbijtkoek, stroopwafels, frikandellen, etc. of producten die uit Nederland komen. Gelukkig zijn er diverse winkels in Spanje waar je terecht kunt voor Nederlandse producten.

Hema

Zoals inmiddels bekend is de HEMA sinds 2014 in Spanje actief en heeft het Nederlandse concern inmiddels 4 winkels. In Madrid heeft de HEMA op 1 april 2014 de eerste Spaanse vestiging geopend in de Calle Fuencarral 140. Daarna volgden er nog twee winkels in Madrid, te weten in de Calle de Orense 15 en de Calle del Conde de Peñalver 12. In juni 2016 werd de eerste HEMA vestiging in Barcelona geopend en is dat meteen de grootste winkel van de HEMA geworden in Spanje. Gezien het feit dat er in Barcelona en langs de Costa’s veel Nederlanders wonen, is de HEMA in de Calle de Portferissa 16 een groot succes.

In principe heeft de HEMA geen winkels in Spanje geopend om aan de Nederlandse wensen te voldoen en richt het bedrijf haar pijlen op de Spanjaarden. Het feit dat de HEMA’s er echter zijn wil natuurlijk niet zeggen dat de Nederlanders er niet in grote getalen naartoe gaan om hun eigen Nederlandse producten te kopen. De HEMA in Spanje heeft inmiddels gezien dat de formule een succes is en is van plan om meer vestigingen te gaan openen. Waar deze dan moeten komen is nog niet bekend maar houdt SpanjeVandaag in de gaten voor het laatste HEMA in Spanje nieuws. Bezoek de website van de HEMA in Spanje.

Zeeman

Sinds september 2015 is de Zeeman ook in Spanje aanwezig. De eerste winkels werden dat jaar geopend in Figueres en Girona maar inmiddels zijn er 8 winkels te vinden in Catalonië. De winkels liggen in Girona in de Carrer Santa Eugenia 5 en Carrer de Salt 10, in Figueres in de Carrer Sant Llàtzer 60 en in Granollers in de Avinguda Sant Esteve 77.

Er zijn ook al twee Zeeman winkels te vinden in het centrum van Barcelona, te weten in de Carrer Bruc 111 en in de Carrer Concili de Trento 123. Daarnaast zijn er ook nog winkels in l’Hospitalet de Llobregat in de Carrer Anselm Clavé 10 en in Santa Coloma de Gramenet in de Avinguda de la Generalitat 24-28.

Ook de Zeeman wil verder gaan uitbreiden in Spanje en heeft voorlopig alleen haar aandacht gevestigd op de regio Catalonië maar ongetwijfeld zal de Zeeman ook naar andere regio’s in Spanje gaan uitbreiden. Bezoek de website van de Zeeman in Spanje.

Bekijk: SpanjeBedrijvengids, de verzamelplaats voor alle bedrijven van Nederlanders en Belgen in Spanje

Nederlandse supermarkten

Naast de rasechte Nederlandse winkels HEMA en Zeeman zijn er ook veel winkels door particulieren geopend in Spanje, vooral supermarkten waar de Nederlandse etenswaren te krijgen zijn. Veel van deze supermarkten zijn te vinden in die gebieden waar ook veel Nederlanders wonen, zoals aan de Costa Brava, Costa Blanca en aan de Costa del Sol of op de eilanden zoals Gran Canaria en Mallorca. Hieronder een kort overzichtje van enkele Nederlandse supermarkten in Spanje. LET OP: Dit overzicht is bij lange na niet compleet dus als je nog tips hebt laat het ons weten.

SuperLekker (Barcelona)

In de Catalaanse hoofdstad Barcelona kunnen Nederlanders (en uiteraard Spanjaarden) terecht bij de supermarkt SuperLekker. Deze winkel is gelegen in de Calle Roger de Llúria 53 in hartje Barcelona. Klanten kunnen hier terecht voor zo’n beetje alle Nederlandse supermarktproducten die daarnaast ook opgestuurd kunnen worden waarbij je online kunt winkelen, wel zo makkelijk als je niet in Barcelona woont. Bezoek de website van SuperLekker.

SuperContent (Costa Blanca)

Gezien het feit dat er aan de Costa Blanca heel veel Nederlanders wonen, zullen er ongetwijfeld ook veel Nederlandse winkels te vinden zijn. We kaarten er hier even een (of eigenlijk drie) aan. De SuperContent kan gezien worden als de Jumbo supermarkt van Spanje waar zo’n beetje alle producten afkomstig zijn van de Jumbo en die naam dan ook dragen.

De SuperContent heeft drie vestigingen, te weten in de plaats L’Albir, in Pedreguer en in Calpe. De winkel in L’Albir (of Alfaz del Pi) is gelegen in de Carrer El-Albir 104, naast de McDonalds. De vestiging in Pedreguer droeg vroeger de naam De Hollandse Supermarkt maar dat is sinds mei van dit jaar veranderd naar de SuperContent en is te vinden in de Carrer de la Marroquineria 2. De winkel in Calpe kan gevonden worden in de Avenida Europa 7. Bezoek de website van SuperContent.

Bekijk: SpanjeBedrijvengids, de verzamelplaats voor alle bedrijven van Nederlanders en Belgen in Spanje

Attent Holandes (Costa del Sol)

Net zoals aan de Costa Blanca wonen er ook veel Nederlanders aan de Costa del Sol en omgeving en dus is het niet meer dan logisch dat er Nederlandse supermarkten te vinden zijn. Tot voor kort kon men op twee plaatsen terecht bij de Spar Holandes maar deze naam is veranderd naar Attent Holandes. Er zijn twee supermarkten te vinden, in Fuengirola en in San Pedro de Alcantara.

De vestiging in Fuengirola is vinden in de Calle Alberto Fernandez s/n terwijl de winkel in San Pedro de Alcantara te vinden is in de Carreter de Ronda s/n in de Urbanización La Candela de la Quinta. Naast shoppen in de winkels zelf kunnen de boodschappen ook thuisbezorgd worden. Helaas lijkt het erop dat de website nog in aanbouw is en kan er nog niet online gekocht worden. Bezoek de website van Attent Holandes.

Het Kruideniertje (Costa del Sol)

Naast de Attent Holandes zijn er nog meer supermarkten aan de Costa del Sol zoals Het Kruideniertje in Torremolinos. Het kruideniertje bestaat alweer enkele jaartjes en is een oude bekende bij de Nederlandse inwoners in de omgeving. Naast de supermarkt gelegen in de Avenida Carlota Alessandri s/n in de wijk La Carihuela van Torremolinos, heeft het bedrijf ook een Nederlandse groothandel met de naam Holandalucia. Bekijk de website van Het Kruideniertje.

Lidl en Aldi in Spanje

Ok, de Lidl en Aldi zijn van oorsprong niet Nederlands maar ze zijn wel erg populair bij de Nederlanders in Spanje. Gelukkig is er altijd wel een Lidl of Aldi in de buurt te vinden want er zijn er inmiddels honderden. Daarnaast bieden deze supermarkten regelmatig producten aan die ofwel Nederlands zijn of erg veel op Nederlandse producten lijken. Het is dus altijd verstandig om de websites van beide supermarkten in de gaten te houden voor de laatste aanbiedingen. Veel Nederlanders die op vakantie komen in Spanje bezoeken de Lidl of Aldi en denken dat de producten hetzelfde zijn als in Nederland. Helaas komen zij bedrogen uit aangezien de supermarkten in Spanje niets te maken hebben met die in Nederland. Bezoek de website van de ALDI en de LIDL.

Niet compleet dus … tips!

Uiteraard is deze lijst niet compleet en kan deze altijd aangevuld worden. Dus, heb je nog tips over Nederlandse winkels zoals supermarkten, kledingwinkels, etc. die in Spanje te vinden zijn, aarzel dan niet om dat of te mailen via ons contactformulier of hieronder te melden als reactie op dit artikel. Graag altijd met een link naar een website of Facebook pagina zodat we meer informatie kunnen vinden.

PS Uiteraard zijn Belgische winkels en/of supermarkten ook welkom als aanvulling. Wij konden deze niet zo snel vinden maar ongetwijfeld zijn die er wel in Spanje.

Bekijk: SpanjeBedrijvengids, de verzamelplaats voor alle bedrijven van Nederlanders en Belgen in Spanje

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Goedenavond WikiSpanje-team,

    Zojuist jullie artikel over “Nederlandse” supermarkten gelezen. In La Nucia, vlak bij Benidorm is aan de doorgaande weg CV70 de Supermercado La Nucia gevestigd. Veel Nederlandse levensmiddelen, maar ook veel produkten uit andere landen in Noordwest-Europa. Helaas liggen de prijzen wel hoger dan wij in Nederland gewend zijn.

  2. 10/2017. Sinds enkele jaren zijn er al veel Carrefours in Spanje te vinden waar men ook Belgische en Nederlandse producten of bekende merken kan vinden. Persoonlijk gaan we meer naar Eroski maar men heeft me aangeraden om de Mercadona eens te bezoeken

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!

Back To Top
×Close search
Zoeken