skip to Main Content
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
Bubion, Een Pareltje In De Andalusische Alpujarra Streek

Bubion, een pareltje in de Andalusische Alpujarra streek

“Bubion, Pareltje in Andalusie”. Op deze manier beschreven afgelopen najaar enkele van onze huurders van onze vakantiewoning in Bubion het mooie witte dorpje. Bubion bevindt zich op de landkaart van Spanje gezien in Andalusie. Enwel onder de bergtoppen van de bekende Sierra nevada en de kuststreek Costa Tropical. De streek wordt de Alpujarra streek genoemd. Anderen noemen het de Alpujarras.

Bubion staat op de lijst van de Spaanse 20 mooiste witte dorpen. Bubion bevindt zich precies tussen de 2 andere bekende dorpjes Pampaneira en Capileira. Lopend kunt u van het ene naar het andere dorp. Het mooie witte dorpje telt op dit moment maar 315 inwoners en leeft hoofdzakelijk van het toerisme. Vooral in de weekenden zijn hotels, pensions en appartementen veel geboekt door de Spaanse bevolking.

De Alpujarra streek is erg bekend en zeer geliefd onder de Spaanse bevolking. De laatste jaren komen er echter ook steeds meer Britten, Duitsers en Fransen. Het fraaie van de dorpjes is de bouwstijl, huisjes gemaakt van wat de natuur de mensen aanbiedt: stenen, bomen en zand. De huizen hebben een groffe buitenkant en platte daken met veel schoorsteentjes.

Toen we 2 jaar geleden zelf een huis kochten in Bubion kwamen we er pas achter waarvoor de vele schoorsteentjes dienen. We dachten dat het allemaal open haartjes in de huizen waren maar dat bleek anders te zijn. Namelijk beschikt inderdaad elk huis wel over een of twee open haarden, maar de andere schoorsteentjes zijn ventilatiekanalen voor de badkamer en de keuken. Dus bijna elk huis beschikt minimaal wel over 3 schoorsteentjes.

Een bezoek aan deze 3 bekende dorpjes Pampaneira, Bubion en Capileira kunt u makkelijk doen tijdens uw vakantie in Andalusie. De smalle straatjes, de vele barretjes, restaurants en souvenirwinkels, het is allemaal even romantisch.

Uniek is dat u vanuit vele plekjes in deze 3 dorpen boven de 1.250 meter zelfs de zee kunt zien en op heel heldere dagen zelfs Afrika. Wanneer u maar een beetje de andere kant opkijkt heeft u zelfs zicht op de bekende PICO VELETA de tweede hoogste bergtop van de Sierra nevada met een hoogte van 3.398 meter.

En bent u een vakantieganger die echt op zoek is naar natuur, mooie wandelingen en privacy, neem dan eens een kijkje op de website van ons vakantiehuis Alpujarra. Daar vindt u onder andere ook links met video’s over wat u vanuit deze prachtige locatie in Andalusië kunt bezoeken – (M.v.gr. Herman Keeler)

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!

Back To Top
×Close search
Zoeken