skip to Main Content
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
Ontdek De Beste Winkelgebieden Van Málaga

Ontdek de beste winkelgebieden van Málaga

Als je kiest voor een vakantie aan de Costa del Sol, dan kan een bezoekje aan het altijd gezellige Málaga zeker niet ontbreken. In deze stad vind je namelijk een perfecte combinatie tussen cultuur, natuur en ontspanning. Daarbij kun je een dagje shoppen perfect combineren met een dagje strand. Ideaal toch?

Waar moet je beslist geweest zijn?

Málaga is een waar paradijs voor winkelliefhebbers, maar de winkelstraat Calle Marqués de Larios, is toch wel dé straat waar je beslist geweest moet zijn. In deze autovrije winkelstraat zijn alle beroemde kledingmerken te vinden, zoals onder andere Mango, Massimo Dutti en het Spaanse merk Zara, maar natuurlijk ontbreken ook de beste schoenenwinkels hier niet. Mocht je tussen het shoppen door een beetje trek en dorst krijgen, dan zijn er genoeg barretjes te vinden, waar je even heerlijk kunt bijkomen met een goed kop koffie en een lekker broodje! Een groot pluspunt aan deze straat is dat er in de zomer grote doeken over de straat gespannen worden. In de zomer kunnen de temperaturen namelijk hoog oplopen in Andalusië, en zo kun je toch heerlijk winkelen in de schaduw.

Natuurlijk is dit niet het enige winkelgebied waar jij je even helemaal kunt uitleven. Mocht het namelijk heel heet zijn, dan is het warenhuis El Corte Inglés ideaal! In dit warenhuis vind je een grote variatie aan winkels. Van kleding tot speelgoed en van schoenen tot boeken winkels, er is hier voor ieder wat wils! Daarbij zijn er in Málaga maar liefst 3 vestigingen van dit warenhuis te vinden en beschikt het warenhuis in Avenida de Andalucía, 4 ook over een supermarkt waar het aanbod enorm is! Een groot voordeel is dat dit winkelcentrum tussen de middag niet sluit voor de traditionele siësta.

Naast dit grote winkelcentrum bevinden er zich op loopafstand van het centrum nog twee andere bekende centra. In Larios Centra vind je een groot aanbod van winkels, waardoor je hier wel een paar uurtjes kunt vertoeven. Ga jij liever voor accessoires en een manicure? Dan is Málaga Plaza een echte aanrader. Dit winkelcentrum is op loopafstand van het centrum gelegen, maar wel een stuk kleiner dan de overige winkelcentra.

Winkelen langs het strand

Wil jij een dagje strand combineren met winkelen? Dan moet je beslist naar Muelle Uno. Dit winkelcentrum is gevestigd in het havengebied van Málaga en beschikt over 14.000 vierkante meter aan winkels. Naast kledingwinkels zijn er ook gezellige restaurantjes en barretjes gevestigd, zodat je tussendoor ook even kunt neerstrijken op een terrasje. Vanaf de jachthaven kun je via de gezellige Boulevard naar het strand wandelen. Zo kun je na het winkelen ook nog even heerlijk uitwaaien.

Naast kleding is er nog veel meer!

Als je kennis wilt maken met echte Spaanse producten, neem dan eens een kijkje bij Mercado Atarazanas. Dit is een overdekte markt, waar je veel verse producten kunt kopen, zoals vlees, vis en groenten. Maar natuurlijk zijn er ook zoete lekkernijen, verschillende kazen, fruit en groenten te vinden. Tussendoor mag je bij sommige kraampjes ook even proeven….Jammie!

Dus als jij een echte shopfanaat bent, dan is Málaga de perfecte plek. Let wel op: Sommige boetiekjes en winkels sluiten tussen 13:00 uur en 17:00 uur, maar geen zorgen… Na 17:00 uur zijn een aantal winkels zelfs open tot 22:00 uur.

Tekst: Belvilla
Foto’s: Stock

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!

Back To Top
×Close search
Zoeken