skip to Main Content
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats
Spaans Leren Steeds Populairder In Nederland

Spaans leren steeds populairder in Nederland

Met de zomer op komst willen steeds meer mensen Spaans leren. Online platform voor taalcursussen Skillseeker zag de vraag naar Spaanse les in de maand mei met 40% stijgen. Spaans is niet alleen een van de meest gesproken talen ter wereld, het is ook een leuke en mooie taal om te leren, niet altijd even makkelijk maar wel leuk als je in je favoriete vakantieland Spaans kunt spreken. Met een bepaalde kennis van het Spaans gaan er deuren voor je open, verschijnen er glimlachen op gezichten en krijg je meer voor elkaar doordat men je sneller zal accepteren.

Bij Skillseeker is opgevallen dat met name in Roermond, Gouda, Arnhem en Haarlem er veel belangstelling voor Spaanse les is. Zowel voor beginners als gevorderden worden in deze steden steeds meer aanvragen gedaan om Spaans te leren. In de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag worden absoluut gezien de meeste verzoeken voor een Spaanse taalcursus via Skillseeker ingediend.

Wat is Skillseeker

Skillseeker.nl is een online platform waar je alle skills kunt regelen die je wilt. Wil je een nieuwe taal leren, een kookworkshop doen met je vrienden of heb je een fotograaf nodig voor je evenement? Skillseeker brengt je in contact met de beste experts die passen bij jouw voorkeuren. Je kiest vervolgens zelf je expert!

Spaanse taal wereldwijd

Spaans is naast de zomervakantie aan de costa’s ook op andere vlakken nuttig. Als je Spaans spreekt, kun je met 500 miljoen mensen ter wereld communiceren. In 21 landen is het de officiële taal. Maar niet alleen in die landen wordt er Spaans gesproken: in de Verenigde Staten spreekt al 1 op de 10 mensen Spaans. In principe leer je een taal om met anderen te kunnen communiceren; dat gaat dus wel lukken met deze taal.

Tips Spaans leren

Met de tips van docente Spaans Caroline Bergwerf-Lambeck van QueBueno leer je Spaans het snelste:

  • Oefen de taal vaak, bij voorkeur elke dag. “Dat werkt beter dan één keer per week ‘blokken’ voor de volgende les,” vertelt Caroline. “Dit kan bijvoorbeeld door handige app om nieuwe woordjes te leren, zoals Duolingo. Moet je ergens even wachten? Dan kun je mooi nog even wat nieuwe woordjes leren of oude ophalen.”
  • Hoe meer Spaans je hoort, hoe meer je aan de klanken en constructies gaan wennen. “Ook als je er nog niet veel van verstaat.” Zo kan je bijvoorbeeld een Spaanstalige serie op Netflix gaan volgen. Met Engelse ondertiteling om er wat meer van te begrijpen.
  • Caroline’s gouden tip: “Zoek een studiemaatje. Samen huiswerk maken is leuker dan alleen en je houdt de motivatie gemakkelijker vast.” Zo kan je samen beginnen aan een cursus, maar ook je studiebuddy vinden tijdens een van de lessen.

Spaanse lessen bij Skillseeker

Wil je ook starten met een taalcursus Spaans? Spaans leren is één van de populairste skills op Skillseeker. Vind direct een leuke docent Spaans bij jou in de buurt!

Tekst: Ellen den Ouden
Website: Blog Skillseeker.nl

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wordt lid van de nederlandstaligeclubcalpepeñondeifach als je in Spanje aan de Costa Blanca woont. Daar wordt theatercollege Spaans gegeven voor de leden en is nagenoeg gratis. De lessen worden in 4 niveaus door vrijwilligers gegeven. Het is er leuk, gezellig, ontspannend, vrijblijvend en heel druk vanwege de grote klassen. Zonder eisen, toetsen, testen of controle instromen, ieder jaar van oktober tot en met maart. Zie onze website voor meer inlichtingen.
    Een clublid

Geef een reactie

Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen dus als je een reactie hebt op dit artikel dan kun je dat hier plaatsen.

Bedankt voor het plaatsen van je reactie!

Back To Top
×Close search
Zoeken