Ga naar hoofdinhoud
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats

De 700 traptreden van de spectaculair gelegen vuurtoren van het paard in Cantabrië

Spanje heeft vele juweeltjes wat betreft monumenten en gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn. Daaronder bevinden zich ook de vuurtorens die weliswaar steeds minder belangrijk zijn voor de navigatie van de schepen maar vaak wel spectaculair gelegen zijn aan de Spaanse kust. Een van deze vuurtorens is de Faro de Caballo (vuurtoren van het paard in het Nederlands) in de gemeente Santoña in de deelstaat Cantabrië. Deze is spectaculair gelegen en is alleen te bereiken of per boot of via 700 traptreden.

Om de Faro de Caballo te bereiken dien je via 700 traptreden af te dalen naar de plaats waar de vuurtoren staat. De trap naar beneden is spectaculair waarbij de vergezichten adembenemend zijn en men kan genieten van de bergen, de natuur en de azuurblauwe zee. De vuurtoren staat er wat verlaten bij want deze doet sinds 1993 al geen dienst meer als navigatiepunt.

De vuurtoren zelf werd in het jaar 1863 gebouwd. De trae met meer dan 700 traptreden werd aangelegd tussen 1824 en 1924 door de gevangenen van de Presidio de Santoña gevangenis. In het jaar 2013 hebben andere gevangenen van de Centro Penitenciario El Dueso de traptreden gerestaureerd waarbij de toegang verbeterd werd.

De wandelroute begint bij de Paseo Maritimo (boulevard) van Santoña. Vanaf dat punt dient men een duidelijk gesignaleerde wandeling te maken van ongeveer 5 kilometer (wat dus 10 kilometer heen en terug is). Over ongelijke traptreden en paden dient men zich door de dichtbeboste omgeving te wringen om uiteindelijk via 700 traptredens af te dalen naar de vuurtoren.

Eenmaal beneden aangekomen bij de Faro de Caballo kun je genieten van het geweldige uitzicht en de omgeving van de groene en rotsachtige Costa Esmeralda. Als je nog adem hebt kun je nog eens 100 traptreden afdalen naar de zee om een frisse duik te nemen in het heldere water van de Atlantische Oceaan.

Als je eenmaal genoten hebt van al het moois moet je er rekening mee houden dat men weer terug moet lopen, dit keer dus naar boven, opnieuw 700 traptreden en de 5 kilometer wandeling naar de plaats waar men is begonnen. Vermoeiend en wellicht moeilijk om te wandelen maar absoluut de moeite waard zoals ook te zien is op deze video van de websites Escapada Natural.

Back To Top
Zoeken