Ga naar hoofdinhoud
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats

Maand mei, elke zondag patio’s bezoeken in de stad Córdoba

Voor de tweede keer schrijft Herman Keeler van de website welkom in andalusië een verhaal over zijn ervaringen en het leven in het mooie Andalusië. Deze keer over een jaarlijks terugkerende festiviteit, namelijk de patio’s van Córdoba, het moment dat de stad omgetoverd wordt door een bloemrijk centrum.

De patio’s (binnenplaatsen in het Spaans) van de stad Córdoba in Andalusië zeer geliefd om de jaarlijkse wedstrijd die er word gehouden om wie het mooist zijn patio’s kan versieren. De versieringen bestaan voor 90% uit bloemen maar de decoratie en versieringen van de patio’s mogen ook antieke stukken zijn zoals b.v. meubels of gereedschap.

De wedstrijd wordt gehouden in de gehele stad Córdoba waarbij men patio’s kan bezoeken in verschillende woonwijken. Bij de verschillende informatie kantoren in de stad Córdoba kan men een plattegrond ophalen. Op deze plattegrond staan in verschillende kleuren de routes vermeld.

In 1 dag kan men alle patio’s niet bekijken, daarvoor zijn het er te veel. Aangeraden wordt om vooral de patio’s in de oude joodse wijk te bezoeken (barrio juderia). Hier bevinden zich namelijk de mooiste patio’s, echte oude binnenplaatsjes, pleintjes uit de romeinse tijd.

De entree is geheel gratis. De patio’s zijn meestal de eerste 2 weken van de maand mei elke dag geopend. Verder kan men in ieder geval elke zondag de patio’s bezoeken. Openingstijden zijn van 10:00 tot 14:00 uur en dan opnieuw van 17.00 tot 22.00 uur. De patio’s bevinden zich dichtbij het bekende de beroemde Mezquita, de moskee/kerk/kathedraal in 1 gebouw die altijd een bezoekje waard is.

Hoe en waar men het beste kan parkeren bij het binnenkomen van de stad Córdoba kan men vinden in een verhaal dat Herman schreef met betrekking tot een bezoek aan de mezquita in Córdoba, lees dat verhaal hier.

De voorjaarsmaand mei is overigens een maand met heel veel activiteiten in de stad Córdoba, o.a. het traditionele slakken eten, en tijdens de laatste week in mei wordt het jaarlijkse feest, La Feria gehouden. Als men in het voorjaar op vakantie gaat dan is een bezoek aan de stad Córdoba zeer zeker aan te raden.

Herman Keeler
www.welkom-in-andalusie.com

Back To Top
Zoeken