Ga naar hoofdinhoud
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats

Mijn redenen om te kiezen voor Spanje

Speel je met de gedachte om te verhuizen naar Spanje, dan zijn er naast werken en levensstijl nog een aantal zaken waar je rekening moet mee houden. Hier zijn 10 goede redenen waarom je Spanje in overweging zou moeten nemen. Slimme investeerders weten dat het nu het moment is om te kopen omdat het dieptepunt in de Spaanse vastgoedmarkt nu achter de rug is Spanje is momenteel een zeer comfortabele optie voor wie kan werken waar hij wil of van we het bedrijf interesse heeft om iemand naar hier te sturen. Spanje kan je een interessante, spannende en waardevolle levensstijl bieden en hier is waarom:

1. Het Klimaat
Spanje is een land van contrasten, van het Groene Noorden tot de dorre regio rondom Extremadura. Waar de meeste mensen echter voor naar Spanje komen, zijn de lange zomers en de milde winters. Meestal is zomerkleding voldoende gedurende een maand of negen en als je van wintersport houdt, is de hoge ligging van Spanje ideaal tijdens de korte winter.

2. Eten
Meer bepaald tapas. Spanje is een baken van regionale kook trots en tapas zijn een voorbeeld van die trots. De kleine bordjes met eten die men serveert bij een drankje maakt een avondje uit zoveel beschaafder. Tapas zijn fantastisch in Granada en Salamanca bijvoorbeeld. En met 6 op de 20 top restaurants van Europa doet Spanje het ook bijzonder goed in de top gastronomie.

3. Levensstijl
Het leven in Spanje speelt zich voornamelijk af op straat en niet tussen vier muren voor de televisie. Dit verschilt uiteraard van dag tot dag maar wordt extra in de bloemetjes gezet tijdens de fiësta’s die elk klein dorpje verschillende keren per jaar heeft.

4. Sociale interactie.
Verwacht van de Spanjaarden niet al te veel terug als je de taal niet wil leren. Doe je de moeite om de taal wel te leren dan zal je merken dat ze hier erg vrijgevig zijn met hun tijd en aandacht en dat ze ook erg nieuwsgierig zijn naar de reden van je verhuis. Het geheim van een goede verstandhouding met je gebuur in Spanje is te communiceren want de Spanjaarden houden van praten en het delen van hun mening. Het is niet voor niets dat het er in de bars en restaurants zo luidruchtig aan toe gaat.

5. Sport
Spanje blinkt uit in sporten als voetbal, basketbal, handbal, atletiek en zelf synchroon zwemmen. Het collectieve wordt gezien als een goede manier voor sociale interactie, team sporten zijn dus heel populair hoewel het land het ook zeer goed doet in individuele sporten als tennis. Er wordt hier geïnvesteerd in infrastructuur, elk dorp heeft sportfaciliteiten en dat verklaart natuurlijk waarom Spanje zo sportief is. De ideale condities voor het beoefenen van verschillende sporten zijn natuurlijk het klimaat maar ook de investeringen die gedaan worden.

6. Variëteit
Men begint nog maar net de contrasten en de rijke geschiedenis van het land commercieel te benutten. Door verschillende keren te zijn bezet door de Romeinen en door de Moorse overheersers gedurende meer dan 700 jaar heeft Spanje een belangrijke ader aan historische monumenten en architectuur. Hoewel het land zelf bulkt van de contrasten, van grote vlaktes waar zelden regen valt tot het bergachtige, groen noorden en van het dorre zuiden tot de rijstvelden in Valencia. Spanje heeft voor ieder wat wils.

7. Dranken
In de meeste regio’s hebben ze zo hun eigen specialiteit. Cava (Champagne) wordt gemaakt in Catalonië, Cider in Asturië, Horchata in Valencia (notenmelk), en dan zijn er nog een paar meer exotische zoals Agua de Valencia (weerom in Valencia een dodelijke mix van Cava, sinaasappelsap en vodka), Calimocho vaak gezien tijdens de stierenloop in Pamplona waar cola wordt gemengd met rode wijn en natuurlijk de alom tegenwoordige sangria.

8. Openbaar vervoer
Met Landelijke lijnen en waarschijnlijk de beste en modernste HST lijnen van Europa kan je hier zowat overal komen. Je verplaatst je in Spanje relatief snel naar waar je wil met de bus, die doorkruisen het hele land en dat is een hele prestatie voor zo’n groot land. Er is nu ook een goed uitgebouwd systeem van plaatselijke vluchten die de regio’s nog sneller met elkaar verbinden.

9. Veiligheid
Het leven in Spanje is zeer veilig om te wonen. Je voelt je zelfs ’s avonds niet bedreigd op straat omdat er over het algemeen veel mensen zijn. Je hoeft je hier niet al te veel zorgen te maken over tijdens de opvoeding van je kinderen, mits de basis voorzorgsmaatregelen is het hier in Spanje zeer familie vriendelijk.

10. Vastgoed
Dankzij de lage intrest en de lage vastgoedprijzen is het momenteel zeer betaalbaar geworden voor buitenlandse koper, als is dit misschien geen geheel onpartijdige stelling als makelaar. Als je je huidige inkomen kan behouden, kan verhuizen naar Spanje een buitengewoon comfortabel alternatief zijn. Bijvoorbeeld Villas te koop in Javea vindt je in grote variëteit en je moet bekijken wat het beste is voor de levensstijl die je hier wil.

Onderwerpen als zon en strand, siësta en fiësta heb ik dan nog niet besproken, maar daar kom ik een andere keer op terug Wil je meer weten over Spanje en zijn contrasten, klik dan op de links hier voor meer informatie en ontdek wat een leven hier voor jou zou kunnen betekenen. Voor mij heeft het gewerkt!

Matthew Lankhorst is een immo makelaar in Benitachell in de regio Alicante. Op de website Villas La Sella kan je meer info vinden. De woningen die op de website worden aangeboden zijn allemaal van goede kwaliteit en nog interessanter, hij bevat alles wat je moet weten over de aankoop van een huis in Spanje. In het geval je toch nog meer informatie wil, kan je altijd een email sturen via de website of telefonisch contact opnemen.

Website: Villas la Sella

Back To Top
Zoeken