Ga naar hoofdinhoud
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats

Uitleg over hypotheken in Spanje

Na de nodige bezichtigingen heeft u de gewenste woning gevonden en gaat het aankoopproces van start. Uiteraard is het belangrijk om op dat moment te weten of het financieel allemaal haalbaar is en of u voor de aankoop van uw Spaanse woning een hypotheek dient of wenst af te sluiten. De financiering in Spanje verloopt iets anders dan dat u in Nederland of België gewend bent. Omdat de makelaar Claus van Mierlo hier altijd veel vragen over krijgt, wordt het tijd voor een nadere uitleg door een specialist…Saskia Gruijters van Hypotienda.

Bij het aanvragen en afsluiten van een hypotheek kijkt de bank naar diverse persoonlijke aspecten die bij elke aanvraag weer anders zijn. Inkomsten worden tegenover uitgaven gezet, waarbij tevens gekeken wordt naar overige schulden, financieringen, alimentatie, etc. Een goed advies wordt pasklaar op de klant gemaakt en zodoende bestaat er ook geen standaard invulschema om te bepalen of u al dan niet een hypotheek kunt afsluiten en wat de maandlasten zullen bedragen.

Beoordeling door de bank

De bank zal allereerst uw persoonlijke situatie in kaart brengen, waarbij gekeken wordt naar het onderpand, oftewel de woning die u wenst aan te kopen, uw leeftijd, uw financiële draagkracht, etc. Aan de hand van deze gegevens zal de bank beoordelen óf, en zo ja, hoeveel hypotheek zij u kunnen verstrekken.

Richtlijnen

Om voor uzelf al enigszins een inschatting te kunnen maken over de mogelijkheid tot het aankopen van een Spaanse woning al dan niet met een hypotheek, zijn er een aantal richtlijnen die ik al eens in een eerder blog (Kunt u een Spaanse woning kopen?!) heb aangegeven. In onderstaande aflevering van NICLA TV worden de richtlijnen voor het afsluiten van een hypotheek nog eens nader toegelicht.

Verder komt u te weten wat de grootste verschillen zijn tussen een hypotheek in Spanje ten opzichte van Nederland of België, hoe het zit met looptijd en rente en op welke manier u alvast een haalbaarheidstoets kunt laten uitvoeren, zodat u vooraf al enigszins een beeld heeft van wat de financiële mogelijkheden zijn.

Bekijk de video voor een uitgebreide uitleg omtrent hypotheken in Spanje

Meer informatie

Indien u vragen heeft, kunt u uiteraard direct contact opnemen met Hypotienda. Hiervoor kunt u bellen met (0034) 951 319 383 of een mailtje sturen aan info@hypotienda.com

Als u vooraf alvast een haalbaarheidstoets wilt laten maken, kunt u het formulier op onze website invullen en verzenden. Er wordt dan vanzelf contact met u opgenomen door een hypotheekspecialist die u een inzicht kan geven in uw mogelijkheden tot het afsluiten van een hypotheek.

[text-blocks id=”237″ slug=”onderweg-naar-spanje”]
Back To Top
Zoeken