Ga naar hoofdinhoud
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats

10 Unieke hotels in Spanje (deel 1)

In Spanje kun je op vele manieren overnachten, in hotels, caravans, campers, appartementen, huurhuizen, grotten etc. Er zijn echter locaties/plekken waar je de nacht kunt doorbrengen die niet in het normale rijtje van slaapplaatsen thuis horen. Hieronder een kort overzicht van 10 zeer unieke hotels in Spanje.

cabanasabres1aCabanes als arbres (Girona)

Wellicht een van de vreemdste slaapplaatsen waar je jezelf als Peter Pan kunt voelen: slapen in boomhutten. Maar niet normale boomhutten maar luxe boomhutten gebouwd in het midden van een bos en gelegen in de gemeente Sant Hilari Sacalm in de provincie Girona. De boomhutten zijn van alle gemakken voorzien maar dan net iets anders. Zo is er geen stromend water of elektriciteit en dient het mandje met het ontbijt omhoog gehesen te worden. Het is werkelijk waar een unieke ervaring waar je midden in de natuur kunt slapen op een manier waar je als kind zeker weten van droomde.

Meer informatie op de website: Cabaesalsarbres.com

airstream1aAirstream (Málaga)

In het witte dorp Alozaina in de provincie Málaga is het mogelijk om in een echte oude Amerikaanse caravan te slapen op de Glamping Airstream. In de vintage caravan ontbreekt het de gast aan niets en lijkt het wel of je in een vijfsterren kamer slaapt, maar dan op wielen. De Glamping Airstream is perfect voor een romantisch uitje.

Meer informatie op de website: glampingairstream.com

casadelaila1aGlamping Casa de Laila (Málaga)

In het rustige dorp Alhaurín del Grande nabij Málaga kun je in een luxe tent overnachten op deze Glamping Casa de Laila. Hier kun je overnachten als op een camping maar dan met de luxe van een glamping. Een unieke luxe-camping op een perfecte plaats in een oase van rust en kalmte maar toch dichtbij de bruisende stad Málaga.

Meer informatie op de website: casadelaila.es

consolacion1aHotel Consolación (Teruel)

Gelegen temidden van het Matarraña gebergte in de provincie Teruel vindt je het hotel Consolación. Dit hotel is waarschijnlijk wel een van de uniekste van Spanje waarbij men in moderne kubussen slaapt nabij een barokke finca/ermita (boerderij/landhuis/kerkje) en dat midden in de natuur in de plaats Monroyo. Echt een aanrader.

Meer informatie op de website: consolacion.com.es

milestrelles1aMil Estrelles (Girona)

Slapen met de sterrenhemel als je plafond, beter kan het niet. Wil jij dat ook dan moet je zeker eens een nachtje gaan overnachten in hotel Mil Estrelles in Borgonyà, Provincie Girona. Hier slaap je niet in een normale kamer maar in een bubbel die van boven transparant is waardoor je naar buiten kunt kijken. De ronde kamers zijn zeer origineel en waarschijnlijk iets wat je niet elke dag zult meemaken.

Meer informatie op de website: milestrelles.com

plazadetoros1aHotel Plaza de Toros de Almadén (Ciudad Real)

Ok, niet iedereen is fan van het stierenvechten en dat kunnen wij ons ook wel voorstellen. Toch is het slapen in een echte oude stierenarena wel uniek te noemen. Dit kan gebeuren in het Hotel Plaza de Toros in Almadén, Ciudad Real in de regio Castilla La Mancha. Zeker weten een origineel hotel nabij een mooie stad en in een mooie streek.

Meer informatie op de website: hotelplazadetoros.com

lescols1aHotel Les Cols (Girona)

In de mooie vulkanische omgeving van La Carrotxa in de provincie Girona vindt men het hotel Les Cols bestaande uit kamers van glas, vloeren van vulkanische aarde en tuinen van lava. Een unieke ervaring welke lijkt op een aflevering van een futuristische film of tv-serie.

Meer informatie op de website: lescolspavellons.com

otromundo1aOtro Mundo (Castilla la Mancha)

Middenin de Sierra del Segura in het zuiden van de regio Castilla La Mancha kun je slapen op de Eco Dome Camping Otro Mundo waar rust en natuur centraal staan. Het hotel is klein want er zijn slechts twee futuristische Retro-Chic domes met elk een eigen badkamer en van alle gemakken voorzien.

Meer informatie op de website: otro-mundo.com

casadelmundo1aCasa del Mundo (Alicante)

In de plaats Tibi, provincie Alicante, is het mogelijk om in een circuswagen te overnachten. Het gaat hier om houten caravans die omgebouwd zijn tot relaxte en mooie kamers. Er zijn verschillende soorten caravans waar je kunt slapen. Overnachten in Casa del Mundo is een fantastische ervaring voor families met kinderen maar ook voor romantische uitjes. Laten we vooral niet vergeten dat de eigenaren Nederlanders zijn, wel zo leuk toch.

Meer informatie op de website: Casadelmundo.nl

cuevaslagranja1aCuevas la Granja (Granada)

Slapen in grotten kan op veel plaatsen gebeuren maar in de provincie Granada staat met name de streek rond Guadix bekend om de woningen en hotels in grotten. Het complex Cuevas la Granja bestaat uit 18 grotten waarin men kan overnachten op een bijzonder wijze. Het komt natuurlijk niet elke dag voor dat je in de grond/berg slaapt.

Meer informatie op de website: cuevas.org

Dit is slechts een greep uit unieke hotels in Spanje en er zullen nog zeker wel meerdere delen komen in de reeks 10 unieke hotels in Spanje.

[text-blocks id=”213″]
Back To Top
Zoeken