Ga naar hoofdinhoud
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats

De mooiste bezienswaardigheden van Spanje

Spanje wordt ook wel een continent in het klein genoemd, en met een goede reden. Het is een groot land met een grote verscheidenheid aan klimaten, dialecten, gebruiken en landschappen. Daarnaast zijn er prachtige steden en dorpjes waar veel te zien en te ontdekken is. Iedereen kent natuurlijk het bruisende Barcelona en het toeristische Sevilla. Maar voorbij de platgetreden paden is nog veel moois te ontdekken.

De mooiste Playa vind je in Galicië

Helemaal in het noordwesten van Spanje vind je aan de kust de Playa de las Catedrales, in Galicië. Door de wind en het water zijn de rotsen gesleten tot grote bogen en indrukwekkende kliffen. Als de zee wegtrekt en het eb is, kun je over het strand wandelen en onder deze gigantische bogen doorwandelen. Zonsondergangen zijn vanaf dit strand onvergetelijk.

 

Het Alhambra van Granada

In Granada is het Alhambra te bezoeken. Het is een beroemde toeristische trekpleister, maar ook zeer de moeite waard. Het paleis, dat bestaat uit meerdere gebouwen en aan de rand van de stad staat, is prachtig gedecoreerd met Moorse mozaïeken. Dwaal door de verschillende zalen, tuinen en binnenhoven en bewonder de elegante bouwstijl met zuilen, en exquise beeldhouwwerk. Het is een enorm complex en je kunt rustig een dag uittrekken om alles te kunnen zien.

Indrukwekkende uitzichten in Ronda

Een klein, maar heel bijzonder, plaatsje in Spanje is Ronda. Het is een van de oudste steden van Spanje. In de 6e eeuw voor Christus woonden er namelijk al mensen. Het stadje ligt op een plateau en wordt doormidden gehakt door een diepe kloof. Hier doorheen stroomt de rivier de Gaudalevín. Het uitzicht over dit ravijn is fantastisch, vooral vanaf de stenen brug genaamd Puente Nuevo, die met drie bogen de kloof overspant. Het dorpje zelf is eveneens de moeite waard met de arena genaamd Plaza de Toros en de Tuinen van Cuenca, waar je vanaf de balkons nog steeds kunt genieten van de indrukwekkende uitzichten.

Natuurreservaat la Garganta

In de provincie Extremadura ligt het natuurreservaat la Garganta de los Infiernos. Hier kun je wandelen en als natuurliefhebber je hart ophalen. Watervallen, beken en natuurlijke zwembaden wisselen elkaar af in een gebied dat doet denken aan het landschap uit de beroemde Lord of the Rings-films. De rotsformaties en het ruige landschap zijn indrukwekkend en prachtig om te zien. Ook liefhebbers van sport kunnen hier aan hun trekken komen. Je kunt hier canyoning doen, kajakken, skiën, klimmen en speleologie.

Klein dorp vol cultuur

Albarracín mag misschien een klein dorpje zijn in Aragón, het werd al in 1961 uitgeroepen tot Nationaal Monument. Het ligt in de schilderachtige bergen, omringd door een eeuwenoude muur die ruim om het dorpje heen loopt. De middeleeuwse en Moorse cultuur spreekt uit de bouwstijl van de huizen en de kathedraal. Lopend door de sfeervolle steile straatjes is het niet moeilijk je in te denken dat je even terug in de tijd bent gegaan. In het bisschoppelijk paleis is een museum gevestigd met een mooie collectie flamenco tapijten. In het Albarracín Cultureel Park zijn voorbeelden van Paleolithische kunst te zien, van tussen de 6000 en 1000 v.C (de oude steentijd).

Krijg je al reiskriebels? In Spanje is veel te zien en te doen voor echte liefhebbers van een aangenaam klimaat en prachtige natuur. Misschien is een rondreis door het land wel iets voor jou? Boek dan verschillende hotels in Spanje en ga het avontuur aan!

Back To Top
Zoeken