Ga naar hoofdinhoud
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats

Slapen met uitzicht over zee in een 4-sterren luxe in de Spaanse Paradores

Spanje heeft meer dan 100 Paradores die allemaal gehuisvest zijn in geweldige kastelen, kloosters, paleizen en/of speciale plaatsen. Diverse Paradores liggen direct aan zee en zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Is het niet vanwege de ligging dan wel vanwege de uitstekende service in de Spaanse staatshotels. Met ParadoresReizen kan dat nu ook veel voordeliger dan enkele jaren geleden. Hieronder een overzicht van Noord naar Zuid Spanje van de Paradores die aan de Middellandse Zee of de Atlantische Oceaan liggen.

Parador Aiguablava – Costa Brava

We maken een korte reis langs de Paradores die te vinden zijn langs de middellandse zee. We beginnen de reis in het noorden in de regio Catalonië waar we net over de grens de Parador van Aiguablava vinden. Gelegen op een rotspunt die de naam Punta D’es Muts draagt, heeft de gast een spectaculair uitzicht over de middellandse zee en de prachtige natuur rondom het luxe hotel. Deze Parador ligt ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers maar ook voor diegene die er even op uit willen naar bijvoorbeeld de plaatsen Platja d’Aro, Palamós, Palafrugell, Pals, Cadaqués en Girona of het museum van Dalí in Figueres. Al met al een uitstekende Parador op een geweldige plek. Meer informatie over de Parador Aiguablava leest u hier.

Aiguablava

Parador Benicarló – Costa de Azahar

Deze Parador ligt echt direct aan de Middellandse zee, op slechts 30 meter om precies te zijn. Vanuit de kamer en het hotel kan men zo het strand oplopen en genieten van lange wandelingen en als het weer het toelaat een heerlijke verfrissende duik in de zee aan de Costa de Azahar. Vanuit dit luxe 4-sterren hotel omringd door mooie tuinen kan men mooie dagtrips maken naar onder andere Peñiscola met het kasteel van papa Luna en het gezellige oude centrum of het hoger gelegen spectaculaire Morella. Meer informatie over de Parador Benicarló leest u hier.

Benicarló

Parador de Jávea – Costa Blanca

De Parador van de kustplaats Jávea ligt mooi omringd door een geweldige tuin met tientallen soorten bloemen en planten direct aan de kust van de Costa Blanca. Het gebouw zelf is moderner dan andere Paradores maar alleen de ligging al is meer dan de moeite waard om naar Jávea te reizen. Vanuit deze Parador kan men makkelijk dagtrips maken naar de gezellige dorpen Dénia, Xábia, Calpe of Atea en zelfs even naar het drukkere Benidorm. Ook het natuurgebied Cap de Sant Antoni ligt op een steenworp afstand. Meer informatie over de Parador de Jávea leest u hier.

Javea2

Parador de Mojácar – Costa de Almería

Verder naar het zuiden vindt men de Parador de Mojácar, gelegen aan de stranden van de gelijknamige badplaats. Mojácer zelf is een typisch wit Andalusisch dorp gelegen hoog op een heuvel met uitzicht over de kust en de bergen in de omgeving. De Parador zelf is gehuisvest in een modern gebouw met zeer moderne kamers en allemaal panoramische uitzichten over de zee of het berglandschap. Vanuit de Parador kan men dagtrips maken naar onder andere Mojácar zelf, Garrucha, Vera of naar Turre. Meer informatie over de Parador de Mojácar leest u hier.

Mojacár

Parador de Nerja – Costa del Sol

Ondanks het feit dat de Parador van de gelijknamige badplaats Nerja niet helemaal aan de zee ligt maar verhoogd o peen rots platform, is deze mooie Parador toch de moeite waard om te vermelden, al is het maar vanwege het gezellige dorp. In Nerja kan men onder andere het balkon van Europa bezoeken of de spectaculaire grotten. Iets verder weg in de bergen is het typisch witte dorpje Frigiliana zeker een bezoek waard en/of kan men het achterland in om geweldige wandelingen te maken in de natuur. Meer informatie over de Parador van Nerja leest u hier.

Nerja

Parador Málaga Golf – Costa del Sol

De mooie en steeds populairder wordende kustplaats Málaga heeft twee Paradores, te weten de Parador van Gibralfaro hoog boven de stad en de Parador Málaga Golf gelegen aan de zee en aan een van de beste golfbanen van de omgeving. Alle ruime kamers in deze klassiek/moderne Parador hebben uitzicht over de golfbaan, de zee en/of het grote zwembad. Vanuit deze Parador kan men mooie uitspajes maken naar onder andere de stad Málaga of naar de andere kustplaatsen zoals Fuengirola, Marbella of het in de bergen gelegen Mijas. Meer informatie over de Parador Málaga Golf leest u hier.

Málaga-Golf

Parador de Mazagón/Huelva – Costa de la Luz

Dit is wellicht wel een van de spectaculairste Paradores aan zee. Gelegen aan de rand van het immense natuurgebied Doñana, vind men in deze Parador alle luxe die men van de Paradores gewend is. De Parador grenst aan een kant aan het natuurpark Doñana waar men zeker een of meer dagen nodig heeft om dat te ontdekken, en aan de andere kant aan een lang zandstrand van de Costa de la Luz. Vanuit deze Parador kan men dagtrips maken naar onder andere Cádiz, het Doñana natuurpark, Huelva, Palos de la Frontera of Jerez de la Frontera. Meer informatie over de Parador de Mazagón leest u hier.

Mazagón

Reis samenstellen

Nu u een overzicht heeft van enkele Paradores die aan de zee liggen kunt u wellicht een reis samenstellen om zo van Noord Spanje naar Zuid Spanje te reizen, te overnachten in de luxe Paradores tegen voordelige tarieven en daarnaast nog veel, heel veel van Spanje zien.

Op de website van ParadoresReizen staat echter ook al een kant-en-klaar reis langs enkele Paradores die aan de Middellandse Zee liggen. Meer informatie over deze autorondreis die al vanaf 395€ te boeken is, kunt u hier lezen.

U kunt via het contactformulier op de website van ParadoresReizen informatie vragen over de Paradores, de beschikbaarheid en/of de mogelijkheid om een mooie route samen te stellen.

[text-blocks id=”209″]
Back To Top
Zoeken