Ga naar hoofdinhoud
Alle wetenswaardigheden over Spanje op een plaats

Spanje’s meest gevraagde Parador: La Alhambra in Granada

Zonder twijfel is de Parador van het Alhambra hoog boven de stad Granada een van Spanje’s meest gevraagde, drukste én duurste Paradores van alle ruim 100 luxe staatshotels die Spanje op dit moment heeft. Maar, het is zeker een unieke ervaring om te kunnen slapen daar waar ooit Koningen en Moorse Prinsen sliepen, midden in het Alhambra.

Buiten het feit dat het hele Moorse Alhambra complex in Granada het meest bezochte monument van Spanje is met miljoenen bezoekers per jaar, is ook het enige hotel wat zich binnen de muren bevind van dit paleizencomplex het meest populair van Spanje. Dat wil zeggen, als we de ruim 100 fantastische en spectaculaire Paradores vergelijken.

De Parador van het Alhambra is gelegen in het oude klooster San Francisco, gelegen tussen de ingang van het Alhambra en de torens van de Infantas en La Cautiva, net tegenover de bekende tuinen van het Generalife. De Parador werd geopend in 1954 in het gebouw wat ooit ook bekend stond als het Palacio de los Infantes.

Het klooster werd in 1494 in opdracht van de Katholieke Koningen gebouwd, twee jaar nadat zij het Alhambra heroverden op de Moren. Het San Francisco klooster werd gebouwd op de fundamenten van een Moors paleis waarvan nog enkele resten zijn overgebleven en zijn verwerkt in de Parador. Het klooster werd echter compleet verwaarloosd nadat de inwoners in 1835 vertrokken. In 1927 werd echter begonnen aan herstelwerkzaamheden en werd het oude klooster omgetoverd tot schilders studio voor meerdere kunstenaars.

parador-granada-2

 

Ondanks het feit dat de Parador van het Alhambra in een oud klooster is gelegen, zijn de kamers moderner dan men denkt. Het is echter een kleine Parador waar slechts 80 personen tegelijk kunnen slapen. Het feit dat de Parador klein is en vanwege de ligging zorgt ervoor dat deze Parador een van de best bezette is van het hele netwerk van Paradores.

Zonder twijfel is een verblijf in het Alhambra Parador de moeite waard, echter wees op tijd met boeken want deze Parador is tevens de drukbezette van heel het Paradores netwerk. Daarnaast is deze kleine Parador ook zeker niet de goedkoopste.

Meer informatie via de website van ParadoresReizen.

Back To Top
Zoeken